Permanent Makeup

Ögonbrynen är en väldigt markant del av våra ansikten. Vi känner vikten av en fin ögonbryn, då det utav någon orsak har tagit skada. Kanske har det blivit alldeles för mycket plockat eller vita fläckar uppstår i formen, fallit bort. Då märker man på en sekund hur viktigt det är med välformade ögonbryn som fördjuper blicken och ger karartär till vår look.

När vi formar ögonbrynen så lånar vi vårt ansikte en finish som håller ihop hela looken, karaktären. De kan förstora ögonen, ge djup till blicken, det kan bli en stramare eller mjukare linje beroende på vilken resultat vi vill uppnå. Man måste ta hänsyn till hur de växer, hur långa stråna är, och om brynen växer i samma linje som ögonbenet utformar, hur kan man förhöja linjen, eller skugga ner. Man måste ta hänsyn till om ögonen sitter nära eller längre ifrån varandra. Så det är många moment när man utformar ett ansiktes karaktär. Jag brukar aldrig ta an en uppgift som jag ser med rutinerade ögon att den valda formen eller färgen är icke elegant, en snabb trend som kanske inte passar mina kunder i längden, det är ju en form av tatuering som varar länge. Vi är olika, man kan inte ha samma schablon former, alla måste ta fram som passarbäst och trivs bäst med.

Vad får man inte göra innan sminktatuering!

  • ansiktsbehandling, peeling eller vaxning av ögonbryn 2-3 dagar innan tatuering
  • Om du har solat i solarium i de närmaste 3 dagarna, ( huden blir då bränt)
  • Om du har färgat ögonbrynen inom en vecka
  • Du kan inte dricka något med koffein innehåll 2-3 timmar innan behandlingen
  • Dricka alkohol 4-5 timmar innan behandlingen
  • Ta inte lugnande medel eller medicin som innehåller anfetamin.

Vad ska jag göra innan tatueringen:

  • Komma med ren, osminkad ansikte
  • Komma i tid enligt överenskommelse

Hur går det till?

Vi börjar med en konsultation. Det brukar ta plats innan vi bestämmer datumet eller kan även ske innan tatueringen. Vi kan ha en enskild konsultation om du kanske redan har en tatuering som du är inte nöjd med eller färgen har försvunnit och behöver korrigeras helt. Då behöver jag en bild på ansiktet och en nära bild på själva tatueringen. Då går vi igenom tillsammans vilken form och färg passar bäst och vilken resultat kan man förvänta sig, vi designar helt enkelt det bästa för dig tillsammans. Det är ett gemensamt arbete, jag tar hänsyn till alla mina kunders behov och kommer senare med förslag så tatueringen passar bäst på alla möjliga sätt. Sedan mäter jag ansiktet, ritar upp formen vilket vi analyserar tillsammans. När du är helt nöjd med den framtagna formen, så sätter vi igång med tatueringen. Det tar ungefär 2 timmar. Vi genomgår formen grundligt, huden rengörs, och när tatueringen är klar får man en näringsrik inpackning på den tatuerade ytan för snabbast sårläkning.

Efter tatueringen är det rådgivning och du behöver vara noga med att följa instruktionerna du får, det är garantin på att du kommer få det önskade resultatet. Nytatueringen är alltid en mörkare nyans vad slutresultatet kommer bli. På följande 2 dagar kommer du se en mörkare variant pga sårläkning, så den slutliga nyansen ser man efter 4 veckor då pigmenten byggts in och såret är läkt. Slutresultatet är 30-40%  ljusare.

Nästa tillfället i processen är korrigering om du upplever att du vill göra det.

Det kan tidigast göras 4 veckor efter den första tatueringen, men tiden får inte överskrida två månader. Korrigering är en mycket snabbare behandling. Här kan vi rätta till fläckar som kanske inte läkts som det skulle ha gjorts, det ingår i kostnaden du betalar vid tatueringen, men det måste ske senast inom 2 månader. När korrektionen är klar å behöver du följa samma process vid läkningstiden som tidigare. Sedan är bara att se dig själv nöjd i spegeln varje morgon med ett brett leende.

Tekniker, maskiner, nålar

I dagsläge ska man endast utföra ansiktstatuering med högkvalitativa tillbehör. Nålarna ska vara av medicinsk  metall och all maskiner ska vara kliniskt rena. Själva färgen som kommer i kontakt med hyn gäller det samma. Jag använder endast Swiss Color som är den högsta EU standarden och är alla pennor och blad inom Microblading teknik har den högsta certifikaten. Endast de produkter hittar du hos mig inom permanent make up.

Över hela världen bevisas att det är vägen till den nya långvariga make upen. De bästa salonger med sakkunnig personal får en utmärkelse som Swiss Quality. Det bevisar att man har en hög standard som varar och kontrolleras kontinueligt. Det hittar du i min salong.

Efter behandlingen:

När tatueringen är klar så kan det komma lite genomskinlig vätska i de följande två dagarna från den behandlade arean. Man ska torka bort det med ljummet blöta, rena bommulspaddar och behandla med preparatet du får av mig hem. Även om man har tvättat händerna så ska man inte röra vid den behandlade hyn endast med bommulspinne. Behandla arean ömsint med endast en tunn lager av  sårbehandlingsmedeln så att huden under kan andas, det är så det läks. Det är förbjudet att tvätta, pilla eller dra i huden.

Beroende på behandlade areans storlek och den individuella läkningstiden så läks såret mellan 3-7 dagar. Även när såret har kommit loss  kan man fortsätta behandla med behandlingsvätskan i en vecka till. Du kan känna att huden drar ihop sig, är torr, dåär det lättare att skada den behandlade arean. Det kan förekomma en tunn vit lager när såren är borta, som kan vara lite färglösa fläckar, det beror på att färger jobbar sig in i huden och mognar fram till sin riktiga form mellen 4-8 veckor beroende på individuell läkningstid. Färgen kommer inte ha en så pass kraftig nyans som du upplever efter tatueringen utan den riktiga nyansen träder fram efter läkningstiden.

I 1-2 veckor efter tatueringen är det förbjudet att besöka simhallen och komma i kontakt med klorvatten, bastu eller solarium, eller utföra träning då du svettas mycket eller sola i direkt sol!

Ta inte någon form av ansiktbehandlingen under läkningsperioden. När såren är läkt ska du vänta lite till med solarium för det kan ändra färgen. Du kan behandla arean med 50 SPF salva så pigmenten i färgen inte förändras pga stark ljus. Du är välkommen åter på en konsultation som ingår i priset, efter 4-6 veckor behandlingen. Endast om du anser det nödvändigt.

Om du vill ha en korrektion så måste du anmäla dig inom 8 veckor, om tiden löper ut så kan man inte använda korrigeringen gratis.