Microdermabrasion

Vad är mikrodermabrasionen?

Vad betyder mikrodermabrasion? Det är vid dagsläde den mest effektiva sk. Hudslipning som tar bort den yttersta lagret av döda hudceller.

När behöver huden mikrodermabrasion?

Huden skyddar kroppen mot många olika faktorer från naturen. Den skyddar kroppen mot UV strålar, ser till och reglerar kroppstemperaturen, skyddar mot parasiter och kemiska ämnen. Detta kallas för barriärfunktion, vi förlorar inte vatten och elekroliter och olka skadande ämnen absorberas inte tack vare denna funktion. Det fungerar så bra att däremot vitaminer, krämer kan inte tränga sig in i djupare lager för att de fastna på den yttersta döda hudlagret och kommer inte fram så de kan visa sina främjande egenskaper. Hudens funktion är också att producera nya celler, nya lagerså att de nya cellerna skyddas av de tjockare, torrare gamla lager. När den nya lagret tränger sig fram kallas denna proccess för fjällning.

Men den fjällningsprocessen i dagens läge går inte så smidigt för alla.

Mikrodermbrasion påskyndar denna fjällningsprocessen så den nya friska huden tränger fram snabbare. Med dess hjälp kommer de aktiva ämnen snabbare fram på plats där de behövs och en friskare process för hudens välmående sätts igång. Det blir allt viktigare med årets gång då huden är tröttare och näringsämnen når inte riktigt fram. Med hjälp av behandlingen får man mindre rynkor och färre ärr. Men även i yngre år eller vid mycket fet hy kan behandlingen  hjälpa läkningsprocessen. Så mikrodermbrasion är en väldigt effektiv behandling i sig själv, och med hjälp av behandligen kommer produkterna du använder kunna verka ännu effektivare. Därför om du väljer ytterligare behandlingar som tex ultraljud, eller mezoterapi utan nål så kommer effekten accelerera på så behadlad hudyta.

Vid vilka ilka problem rekommenderas:
Acne
Sår och ärr efter acne
Föråldringsfläckar
Lös, hängig hy
Fina linjer, rynkor
Solskadad hy
Ojämn hudyta
Grov, tjock hudyta
Stora porer
När hyns flexibilitet behöver förnyas
När huden är forr torr, oåterfuktad

Gör mikrodermabrasion ont?

Nej, behandlingen är smärtfritt. Inga smärtor uppstår och efter behandlingen kan man återgå till vardagssysslor. Huden kan bli lite rödare och känsligare än vanligt, men det avtar efter några timmar. En idealisk behandling för de som vill föryngra sitt hy men vill inte rubba vardagens gång för det. Under behandlingen känner man en lätt, massageaktig pirr som förekommer pga användning av vacum.

Vilken förbättring kommer du uppleva?

Huden blir mjukare, lenare, piggare ton och man känner att huden andas. Man behöver flera behandlingar för att kunna få bort det torra, döda yttersta lagret. Ju mer behandling man har genomgått desto mer ser man effekten av att alla skönhetsprodukter har en mer effektiv verkan på ansiktshyn. Har man problem med seborrea och har fet hy så kommer den med behandlingar att tappa fett och de röda pigmentfläckar blir allt ljusare.

Mikrodermabrasion är en väldigt effektiv behandling men till en viss gräns. Man kan tex inte ta bort gamla djupa aknesår eller vita, tjocka strior från vikt minskning-ökning. Behandlingen rör det yttersta lagregret av hyn.

Däremot har kosmetiska och estetisk läkarbehandlingar, forskningar bevisat att mikrodermabrasion går utmärkt att kombinera med  andra teknologier – mezoterapi utan nål,  och elektropor då man uppnår en fantastisk synbar resultat som hittils var endast möjligt meg läkaringrepp, kosmetisk kirurgi.

Under behanlingarna använder jag endast kosmetiskt-kirurgiskt rena material som oftast finns redan närvarande i kroppen. Inga onödiga konserveringsämnen eller tillsatta ämnen.

När ska man inte genomgå behandlingen?

På sommaren när man är utsatt för hög UV strålning. Det kan förekomma pigmentfläckar, behandlingen gör huden känslig för ljus.Vid uppkomst av ekcem, acne eller annat inflamerat tillstånd.

Vid diabetes.

Om du äter medicin som förtunnar huden som tex Roacuttan.

Fördelar med mikrodermabrasion med diamantslipning:

Helt smärtfrittSkonsamt, styrd och jämn peeling
Perfekt synbar resultat
Ren, fri från all inflammation
Inga röda fläckar, eller hudförtjocknings lager
Ingen läketid
Kan användas på hela kroppen
Ingen kemisk reaktion
När ska man vända sig till hudläkare?
Om vi har tidigare haft något hudsjukdom som behöver läkarkontroll.
Om vi nu har en hudsjukdom som kräver läkarkontroll
Fråga alltid din läkare om behandlingen om du har haft hudcancer tidigare.
Man ska inte välja behandlingen om:
Man har tunna blodkärlar på området
Vid cancer
Vid bakteriell inflammation
Herpes
Om man har hemofili
Vid sår
Om du äter medicin som Roaccutan eller annan medicin som gör huden känslig för ljus och det går inte att använda IPL laserterapi.