Microblading

Det är så likt den naturliga ögonbryn! Även de som har en negativ åsikt om sminktatuering blir ofta häpnade över resultatet av denna sortens behandling. Ögonbrynstatuering har aldrig sett ut så pass naturligt! Det är den mest eleganta, sofistikerade tekniken som kan utföras med väldigt tunna strån och du kan knappt se skilnaden mellan den naturliga och „nya” bryn.

Stråtekniken uppnår en fin resultat om stråna består av tunna, smala eleganta strån. Tunnare strån innehåller mindre pigment än de som är tatuerade mer tjockt. Fördelen med denna metod att man får en mycket naturligare look, som resultat. Nackdelen kan vara att det kanske inte blir lika lång livslängd som på en tjock tatuering. Så det kan hända att denna sortens behandligen behöver du förnya efter ett år, 18 månader, om du vill uppehålla samma resultat. Det är beroende på vilken färg-pigment vi väljer att använda. Det är oftast de ljusa färger som tynar bort snabbast. Det kan även vara fördelen för många som vill testa på nya former och annorlunda färger.

Har man fet hy med stora porer så varar tatueringen en något kortare period. Denna hudtyp stöter lättast bort från huden microblading metoden.

VId äldre personer eller mörkare hudton stannar microblading längre på hudytan, så om du har en sådan hy ska vi vara väldigt nogranna med att välja färg-pigment. Här rekommenderar jag hellre lite ljusare nyanser

Sminktatuering utförs inte av en maskin som är styrd motoristikt. Det ser ut och fungerar mer som en penna med små nålar som styrs av den sakkunniga personen som utför behandlingen.

Tekniken är rekommenderad för de som inte har haft ögonbrynstatuering tidigare eller den gamla har förlorat sin färg och form. Då kan det naturligt vackra nyansen smälta samman med en fin form.